РЕАКЦІЇ 2-ГЕТАРИЛ-2-(ДИГІДРОФУРАН-2(3Н)-ІЛІДЕН)АЦЕТОНІТРИЛІВ З АРОМАТИЧНИМИ АМІНАМИ: DOI: https://doi.org/10.17721/1728-2209.2020.1(57).12 (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2020)
Досліджено реакції 2-гетарил-2-(дигідрофуран-2(3H)-іліден)ацетонітрилів з ароматичними амінами. Отримано продукти розкриття фуранового фрагмента – 2-(2-гетарил)-6-гідрокси-3-ариламіно-2-гексенонітрили та рециклізації – 2-гетарил-2-(1-арилпіролідин-2-іліден)ацетонітрили.
Keywords: 2-гетарил-2-(дигідрофуран-2(3H)-іліден)ацетонітрили; 2-гетарил-2-(N-арилпіролідин-2-іліден)ацетонітрили; ароматичні аміни