ОПТИЧНІ ТА ФОТОХІМІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ ПОЛІМЕРІВ НА ОСНОВІ 2-(4-МЕТАКРИЛОКСИСТИРИЛ)ХІНОЛІНУ: DOI: https://doi.org/10.17721/1728-2209.2020.1(57).15 (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2020)
Описано синтез 2-(4-метакрилоксистирил)хіноліну та 2-(4-метакрилоксистирил)-6-метоксихіноліну. Синтезовані полімери з діарилетиленовим фрагментом одержано за вільнорадикальним механізмом полімеризації. Полімеризацію проводили в розчині диметилформаміду, як ініціатор використовували азобісізобутиронітрил. Будову одержаних полімерів і дослідження їхніх фотохімічних властивостей проводили за допомогою 1H ЯМР, УФ-спектроскопії. Температури склування визначені методом диференційної сканувальної калориметрії.
Keywords: стирилхінолін; фотоізомеризація; фотолюмінесценція; радикальна полімеризація