ОКРЕМІ ВИПАДКИ УТВОРЕННЯ о-АЛКОКСИКОРИЧНИХ КИСЛОТ НА ОСНОВІ КУМАРИНІВ В УМОВАХ O-АЛКІЛЮВАННЯ: DOI: https://doi.org/10.17721/1728-2209.2019.1(56).6 (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2019)
На основі різноманітних за будовою кумаринів шляхом розкриття лактонового фрагмента та О-алкілювання фенольного фрагмента отримано ряд нових похідних о-алкоксикоричних кислот. Дане перетворення для 3-азолілзаміщених кумаринів та фуро[3,2-g]кумаринів було здійснено у водному лужному середовищі, а для 7-гідрокси-4-метил-6-(ізокумарин-3-іл)кумарину – при нагріванні в ДМСО в присутності поташу.
Keywords: кумарин; О-алкілювання; о-алкоксикорична кислота