СИНТЕЗ ФЕНІЛАЦЕТИЛ MIDA БОРОНАТІВ ШЛЯХОМ ОКИСНЮВАЛЬНОГО РОЗЩЕПЛЕННЯ ВІЦИНАЛЬНИХ ДІОЛІВ: DOI: https://doi.org/10.17721/1728-2209.2018.1(55).12 (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2019)
Розроблено синтетичний підхід до отримання ацил(N-метилімінодиацетил)боронатів, виходячи з 1-заміщених алкенілборонатів. Проведено порівняння різних методів окиснювального розщеплення α-борильованого C–C-зв'язку. Виявлено, що процедура дигідроксилювання алкенілборонату з подальшимим роз-щепленням віцинального діолу є оптимальною послідовною. Результати показано на прикладі модельної сполуки – фенілацетил MIDA боронату. Проведено попереднє вивчення стабільності даної сполуки.
Keywords: ацилборонати; дигідроксилювання алкенів; розщеплення діолів