СИНТЕЗ ТА ЕЛЕКТРИЧНІ ВЛАСТИВОСТІ (Li, Ca)-ЗАМІЩЕНИХ КОБАЛЬТАТІВ ЛАНТАНУ: DOI: https://doi.org/10.17721/1728-2209.2018.1(55).5 (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2019)
(Li, Сa)-заміщені кобальтати лантану складу La1-3xLixCа2xCoO3-δ (0≤x≤0,33) було синтезовано методом сумісного осадження гідроксокарбонатів. Процеси фазоутворення досліджено з використанням рентгенівської дифракції. Існування твердих розчинів обмежується інтервалом (0≤x≤0,1). Розміри індивідуальних кристалітів лежать межах від 1 до 2 мкм. При збільшенні кількості замісників відбувається перехід від напівпровідникового до металічного характеру провідності.
Keywords: метод сумісного осадження; заміщені кобальтати лантану; перехід напівпровідник – метал