ЗАКОНОМІРНОСТІ РОЗПОДІЛУ ЗА ТЕМПЕРАТУРАМИ ПЛАВЛЕННЯ І КИПІННЯ ПРОСТИХ РЕЧОВИН ТА ХІМІЧНИХ СПОЛУК І ЇХ ЗВ'ЯЗОК З ІНШИМИ ФІЗИКО-ХІМІЧНИМИ ПАРАМЕТРАМИ: DOI: https://doi.org/10.17721/1728-2209.2018.1(55).2 (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2019)
Досліджено у великій вибірці (понад 2770 об'єктів) закономірності взаємозв'язку між температурами плавлення (ТП) та кипіння (ТК) простих речовин (хімічних елементів) і різних хімічних сполук неорганічної та органічної природи. Виявлено кореляції параметрів співвідношення температур з мольними об'ємами (VЕ) та питомою густиною (dЕ) для 118 відомих на сьогодні хімічних елементів. Виявлено строгі формульні зв'язки з іншими фізико-хімічними параметрами і константами. Вдалося спрогнозувати й уточнити ТП, ТК, VЕ і dЕ хімічних елементів усього трансуранового ряду.
Keywords: температури плавлення і кипіння, хімічні елементи, хімічні сполуки, мольний об'єм, густина, константа гравітації, константа тонкої структури, трансуранові елементи, гранична маса атома.