АДСОРБЦІЙНО-НАПІВПРОВІДНИКОВИЙ СЕНСОР МОНООКСИДУ ВУГЛЕЦЮ, СТВОРЕНИЙ НА ОСНОВІ НАНОРОЗМІРНОГО МАТЕРІАЛУ Pt/SnO2: DOI: https://doi.org/10.17721/1728-2209.2018.1(55).18 (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2019)
Із застосуванням золь-гель технології отримано напівпровідникові нанорозмірні матеріали на основі SnO2 та Pt/SnO2. Вивчено морфологію, фазовий склад та каталітичну активність у реакції окиснення СО одержаних наноматеріалів. Встановлено, що допування діоксиду олова платиною приводить до значного підвищення каталітичної активності матеріалів у реакції окиснення СО. Встановлено, що сенсори, створені на основі наноматеріалів Pt/SnO2, виявляють достатньо високу чутливість до 1000 ррm CO та мають хорошу швидкодію.
Keywords: наноматеріали Pt/SnO2,; адсорбційно-напівпровідникові сенсори; монооксид вуглецю,; чутливість; швидкодія