СИНТЕЗ КОМПЛЕКСІВ МІДІ(ІІ) ІЗ ЗАМІЩЕНИМИ 1,2,4 -ТРИАЗОЛАМИ: УДК 541.49+546.791.6-381+547.792.4 (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2018)
Описано методики синтезу комплексів міді(ІІ) із 3-(2-піридин)-5-метил-1Н-1,2,4-триазолом. Показано, що структура отримуваних координаційних сполук значною мірою залежить від співвідношення метал–ліганд та наявності триетиламіну. Було синтезовано два моноядерних та одну біядерну координаційні сполуки. Їхню будову встановлено методом рентгеноструктурного аналізу.
Keywords: 1,2,4-триазол, комплекси купруму(ІІ), рентгеноструктурний аналіз