МЕТИЛОВИЙ ЕСТЕР {1-[2-(4-НІТРОФЕНІЛ)-2-ЦІАНОВІНІЛ]ФЕНОКСИ}ОЦТОВОЇ КИСЛОТИ В РЕАКЦІЯХ ВІДНОВЛЕННЯ: УДК 546.65+535.37 (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2018)
Шляхом відновлення за різних умов метилового естеру {1-[2-(4-нітрофеніл)-2-ціановініл]фенокси}оцтової кислоти одержано ряд поліфункціональних молекул – похідних пропіонітрилу та пропіламіну з фрагментами аніліну, 2-феноксиоцтового естеру та 2-феноксиетанолу.
Keywords: метиловий естер {1-[2-(4-нітрофеніл)-2-ціановініл]фенокси}оцтової кислоти; 2,3-діарилпропіонітрил; 2,3-діарилпропіламін; 2-арилоксиетанол