МОДИФІКУВАННЯ ВУГЛЕЦЕВОГО ВОЛОКНА Cl-, Br- І S-ВМІСНИМИ ФУНКЦІОНАЛЬНИМИ ГРУПАМИ: УДК 676.03+621.794+544.47 (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2017)
Проведено хлорування вуглецевого волокна та отримані активні хлоровмісні прекурсори, в яких хлор здатний заміщатися на сірковмісні групи. Показано, що хлорування дозволяє отримати зразки з більшою концентрацією сульфогруп в поверхневому шарі волокна, в порівнянні зі зразками, синтезованими прямим методом, а також дозволяє збільшити термічну стійкість отриманих каталізаторів.
Keywords: вуглецеві волокна; хлорування поверхні; дегідратація ізопропілового спирту; сульфогрупи