ЕЛЕКТРОФІЛЬНЕ ЗАМІЩЕННЯ В СОЛЯХ 6,8-ДІАРИЛ-1Н-ІМІДАЗО[1,2-a]ПІРИДИНІЮ: УДК 547.821+ 547.781 (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2017)
Досліджено електрофільне заміщення в катіоні 1Н-імідазо[1,2-a]піридин-4-ію та розроблено методи синтезу галогенідів  6,8-біс(4-хлорофеніл)-1-метил-3-сульфо-1H-імідазо[1,2-a]піридин-4-ію і 3-бромо-6,8-діарил-1-метил-1H-імідазо[1,2-a]піридин-4-ію.
Keywords: сульфування; бромування; катіон 1Н-імідазо[1,2-a]піридин-4-ію; 3-сульфоімідазо[1,2-a]піридин; 3-бромоімідазо[1,2-a]піридин