КАТАЛІТИЧНА АКТИВНІСТЬ В ОКИСНЕННІ МЕТАНУ СЕНСОРНИХ НАНОМАТЕРІАЛІВ Pd/SnO2: УДК 543.272.71 (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2017)
Досліджено каталітичну активність нанорозмірних сенсорних матеріалів Pd/SnO2 в реакції окиснення метану та встановлено її вплив на формування чутливості адсорбційно-напівпровідникових сенсорів до 937 ppm метану у повітрі. Показано, що в умовах надлишку кисню порядок реакції окиснення метану за киснем є нульовим, а за метаном – першим.
Keywords: каталітична активність; окиснення метану; сенсорні наноматеріали Pd/SnO2; сенсори на метан.