СИНТЕЗ ПОЛІМЕРІВ МЕТАКРИЛОВОГО РЯДУ З СТИРИЛХІНОЛІНОВИМ ФРАГМЕНТОМ: УДК 541.64 (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2017)
Досліджено кінетику кополімеризації 8-етакрилоксистирилхінолінів з метилметакрилатом (1:3). Полімеризацію проводили в розчині ДМФА у присутності АІБН як ініціатора в атмосфері аргону. Будову синтезованих кополімерів доведено спектральними методами. Визначено константи кополімеризації r1 та r2 розрахунковим методом і методом ФайнменаРосса. Розраховано значення резонансного фактору Q та полярного фактору e схеми Альфрея-Прайса.
Keywords: 2-(2-фенілетеніл)хінолін-8-іл; 2-метилпропіл-2-еноат; 8-метакрилоксистирилхінолін; метод ФайнменаРосса; реакційна здатність мономерів; схема Альфрея-Прайса; кінетика полімеризації