СИНТЕЗ НОВИХ ХІРАЛЬНИХ α-АМІНОКИСЛОТНИХ ПОХІДНИХ 3,5-ДИЗАМІЩЕНИХ 1,2,4-ТРИАЗОЛІВ (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2016)
Енантіомерно чисті азино-зв'язані 3,5-дизаміщені 1,2,4-триазоли синтезовані термальною циклізацією при мікрохвильовому опроміненні. Розкриття піролідинового кільця гідразидом амінокислоти дає новий зручний метод одержання прекурсорів N-ациламідразонів. Ізомери останніх вивчені ЯМР-спектроскопією та комп'ютерними розрахунками.
Keywords: азини, триазол, мікрохвильове опромінення, амідна ізомерія, комп'ютерні розрахунки.