СИНТЕЗ 3-(2-ПІРИДИЛ)-N-МЕТИЛ-1,2,4-ТРИАЗОЛІВ ТА КООРДИНАЦІЙНИХ СПОЛУК PD(II) НА ЇХ ОСНОВІ: УДК 546.98+547.792+543.429.23 (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2016)
Алкілюванням 3-(2-піридил)-1,2,4-триазолу йодистим метилом було отримано два ліганди 3-(2-піридил)-N1-метил-1,2,4-триазол (L1) і 3-(2-піридил)-N2-метил-1,2,4-триазол (L2) та комплекси паладію(ІІ) складу PdLCl2 на їх основі. Будову отриманих комплексів  досліджено за допомогою ІЧ та 1H ЯМР спектроскопії.
Keywords: 1,2,4-триазоли, паладій(ІІ), ІЧ спектроскопія, ЯМР спектроскопія