ДІЕЛЕКТРИЧНІ ТА МЕХАНІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ СІТЧАСТИХ ПОЛІУРЕТАНІВ З ВВЕДЕНИМИ IN SITU ГЕТЕРОПОЛІЯДЕРНИМИ КОМПЛЕКСАМИ CA/CU ТА SR/CU: УДК: 678.01:539.4.014:544.163.3 (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2016)
Досліджено діелектричні та механічні властивості сітчастих поліуретанів з гетерополіядерними комплексами, які містять металоцентри CaCu та SrCu. Показано, що рівень діелектричної провідності систем зростає майже у 1,5 рази, порівняно з вихідною матрицею. Міцність на розрив металовмісних систем зростає від 4,3 до 9,2 МПа.
Keywords: сітчастий поліуретан, діелектричні властивості, механічні властивості, гетерополіядерні комплекси