ПОЛІМЕРИ З ХІНОЛІНОВИМИ ФРАГМЕНТАМИ (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2016)
Синтезовано нові метакрилові стирилвмістні мономери та полімери на їх основі, будову доведено спектральними методами. Для дослідження полімеризаційної здатності одержаних мономерів у радикальній полімеризації було вивчено кінетику їх термоініційованої гомо- та кополімеризації дилатометричним методом в розчині у присутності АІБН як ініціатора в атмосфері аргону, та встановлено їх кінетичні закономірності. Визначено склад, температури склування та розраховано молекулярні маси синтезованих полімерів.
Keywords: хіноліни; метакрилати; полістирилхіноліни