РОЗГАЛУЖЕНІ КАРБАЗОЛІЛВМІСНІ ОЛІГОМЕРИ ДЛЯ ЗАПИСУ ОПТИЧНОЇ ІНФОРМАЦІЇ (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2015)
Отримані нові олігомери радіальної структури молекул. Досліджені фотофізичні та інформаційні властивості фототермопластичних голографічних реєструючих середовищ на основі плівкових композитів нових соолігомерів у порівнянні з олігомером лінійної структури молекул. Встановлено, що при використанні олігомерів розгалуженої структури молекул у складі голографічних реєструючих середовищ зростає дифракційна ефективність записаних голограм.
Keywords: карбазолілвмістні олігомери лінійної і радіальної будови; фототермопластичні властивості; фотопровідність; голографічні середовища