ОПТИМІЗАЦІЯ КАТАЛІТИЧНОЇ ФЕРУМ(ІІІ)-НІТРИТО-ТІОЦІАНАТНОЇ МЕТОДИКИ ВИЗНАЧЕННЯ ЗАГАЛЬНОГО ЙОДУ В ЗРАЗКАХ З ОРГАНІЧНОЮ МАТРИЦЕЮ (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2015)
Оптимізовано спектрофотометричну методику визначення йоду на основі ферум(ІІІ)-нітрито-тіоціанатної реакції, що каталізується йодидом, та знайдено умови незначної залежності аналітичного сигналу від часу перебігу реакції.
Keywords: загальний йод; каталітичні методи аналізу; лужне озолення