ВИЛУЧЕННЯ МІКРОКІЛЬКОСТЕЙ МЕТАЛІВ З РОЗЧИНІВ ПРИ ВИКОРИСТАННІ СОРБЕНТУ ПОСЛІДОВНО МОДИФІКОВАНОГО ПОЛІГЕКСАМЕТИЛЕНГУАНІДИНОМ ТА ТРИЛОНОМ Б (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2015)
Одержано сорбент з супрамолекулярною структурою на основі силікагелю, послідовно модифікованого  полігексаметиленгуанідином та динатрієвою сіллю етилендіамінтетраоцтової кислоти. Досліджена сорбційна здатність отриманого сорбенту по відношенню до іонів міді(II), нікелю(II), цинку(II), кобальту(II), кадмію(II) та свинцю(II) в статичному та динамічному режимах. Проведені дослідження покладені в розробку сорбційно-атомно-емісійного визначення металів в питних та природних водах.
Keywords: сорбція; силікагель; трилон Б; перехідні метали