СИНТЕЗ 5-МЕТИЛ-1,2,4-ТРИАЗОЛ-3-КАРБОНОВОЇ КИСЛОТИ ТА КОМПЛЕКСУ МІДІ(ІІ) НА ЇЇ ОСНОВІ (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2015)
Синтезовано новий ліганд 5-метил-1,2,4-триазол-3-карбонова кислота. На його основі синтезовано моноядерний комплекс міді(ІІ). Структуру комплексу досліджено методом рентгеноструктурного аналізу. Встановлено, що у  кристалі молекули зв'язані між собою водневими зв'язками, які утворені протоном H1 від триазольного циклу і киснем О2 від координованої молекули води, довжина зв'язку H1-O2 2,0707 Å.
Keywords: комплекс міді(ІІ); 1,2,4-триазол; моноядерний комплекс