СИНТЕЗ ТА ДОСЛІДЖЕННЯ УРАНІЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ З ДИАНІОНОМ 3,3'-(2,2'-ДИГІДРОКСИФЕНІЛ)-ДИ-1,2,4-ТРИАЗОЛУ (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2015)
Синтезовано новий ліганд 3,3'-(2,2'-дигідроксифеніл)-ди-1,2,4-триазол (H4L), на основі якого отримано ком-плекс з ураніл-йоном складу UO2(H2L). Отримані сполуки були проаналізовані за допомогою ЯМР спектроскопії. Молекулярна та кристалічна будова комплексу була підтверджена методом РСтА.
Keywords: 1,2,4-триазол; ПМР-спектроскопія; ураніл-іон; рентгеноструктурний аналіз