АКТИВНІСТЬ Co-Ni НАНЕСЕНИХ НА ТЕРМОРОЗШИРЕНИЙ ГРАФІТ ТА SiC КАТАЛІЗАТОРІВ В РЕАКЦІЇ СО2+Н2 (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2015)
Досліджено каталітичну активність Co-Ni каталізаторів, нанесених на ТРГ та SiC в реакції СО2+Н2 та отримано каталізатори, що стабільно працюють з високою селективністю в інтервалі температур 300-500 °С. Для зразків на основі SiC отримано більш низькотемпературні каталізатори в порівнянні з носієм ТРГ, що може бути пов'язано із графітизацією каталізаторів.
Keywords: реакція СО2+Н2; Co-Ni каталізатори; терморозширений графіт; карбід кремнію