НОВИЙ МЕТОД СИНТЕЗУ СИСТЕМИ 4Н,10Н-ПІРАНО[2,3-f]ХРОМЕН-4,10-ДІОНУ (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2015)
Розроблено новий метод синтезу системи 4Н,10Н-пірано[2,3-f]хромен-4,10-діону на основі циклізації 8-(3-диметиламіно-2-пропеноіл)-7-гідрокси-4H-хромен-4-ону в оцтовій кислоті.
Keywords: 8-ацетил-7-гідроксихромони, 7-гідрокси-8-(3-диметиламіно-2-пропеноіл)хромони, диметилацеталь диме- тилформаміду, 4Н,10Н-пірано[2,3-f]хромен-4,10-діони.