СПЕКТРОФОТОМЕТРИЧНІ ТА ЛЮМІНЕСЦЕНТНІ ВЛАСТИВОСТІ ПОЛІМЕТИНОВИХ БАРВНИКІВ НА ПОВЕРХНІ ГІБРИДНИХ ПЛІВОК: УДК 543.068.8:547.466 (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2014)
Показана можливість модифікації поверхні гібридних плівок на основі SiO2, та катіонообмінних поліелектролітів поліметиновими барвниками класу NH-ціанінів. Встановлені оптимальні умови іммобілізації барвників та на прикладі хлору продемонстрована перспективність застосування гібридних плівок, модифікованих ціаніновими барвниками, для сорбційно-люмінесцентного визначення окисників.
Keywords: золь-гель синтез, гібридні плівки, діоксид силіцію, поліметинові барвники