КОЛЬОРОМЕТРИЧНЕ ВИЗНАЧЕННЯ Pd(II), Rh(III) ТА Ru(IV) НА ПОВЕРХНІ СИЛІКАГЕЛЮ, МОДИФІКОВАНОГО ТІОСЕЧОВИННИМИ ГРУПАМИ: УДК 543.4:54.412.2.544.723–546.9 (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2014)
Досліджено оптимальні умови кольорометричного визначення благородних металів на поверхні силікагелю хімічно модифікованого тіосечовинними групами за допомогою офісного сканера та комп'ютерних програм обробки зображень. Встановлено, що даний метод може бути застосований як кількісний, для їх лабораторного експрес-аналізу.
Keywords: кольорометрія, силікагелі, благородні метали