ЕЛЕКТРОННА СТРУКТУРА ТА СПЕКТРИ ПОГЛИНАННЯ ЦІАНІНОВИХ БАРВНИКІВ РЯДА ТЕТРАЗОЛОІЗОІНДОЛУ: УДК 547.759.4 (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2013)
Розраховано електронну структуру та спектри поглинання ціанінового барвника ряда тетразолоізоіндолу. Показано, що такі барвникі за своєю електронною структурою відносяться до карбоціанінів, хоча формально є монометинціанінами. Визначено електронодонорність тетразолоізоіндольного залишку за шкалою Ільченка.
Keywords: ціанінові барвники, тетразолоізоіндол, шкала Ільченка