ВНУТРІШНЬОМОЛЕКУЛЯРНА ЦИКЛІЗАЦІЯ 3-(2-КАРБОКСИФЕНІЛ)- ТА 3-(2-КАРБОКСИБЕНЗИЛ)ІЗОКУМАРИНУ: УДК 547.814.5 (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2013)
Досліджено внутрішньомолекулярну циклізацію 3-(2-карбоксифеніл)- та 3-(2-карбоксибензил)ізокумарину під дією сильних мінеральних кислот; досліджено поведінку одержаних конденсованих систем в лужному середовищі.
Keywords: внутрішньомолекулярне ацилювання, 5,11-дигідроіндено[1,2-c]ізохромен-5,11-діон, 5H-дибензо[c,g]хромен-5-он