РОЗРАХУНОК PKA ФЕНОЛІВ ТА ТІОЛІВ ЯК МОДЕЛІ ДЛЯ ОЦІНКИ КИСЛОТНОСТІ КАТАЛІЗАТОРІВ НА АКТИВОВАНОМУ ВУГІЛЛІ: УДК 541.128 (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2013)
Були обраховані pKa ряду тіолів та фенолів з відхиленням від експериментальних значень менше одиниці. Апробовану методику можна застосувати для теоретичної оцінки кислотності каталізаторів на активованому вугіллі з різними функціональними групами прищепленими до поверхні.
Keywords: активоване вугілля, кислотність, каталіз