СИНТЕЗ ТА ВЛАСТИВОСТІ РІЗНИХ ПОХІДНИХ 1-ГЕПТИЛТІО-3-(о-ХЛОРФЕНОКСИ)-2-ПРОПАНОЛА: УДК 547.562 (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2010)
При взаємодії 1-гептилтіо-3-хлор-2-пропанола із о-хлорфенолом у лужному середовищі синтезовано1-гептилтіо-3-(о-хлорфенокси)-2-хлорпропанол, на основі якого одержані карбамати, тіокарбамати, ацил-, алкоксиметили і амінометильніпохідні. Була досліджена можливість використання синтезованих речовин в якості антикорозійних і антимікробних присадок до мастил.
Keywords: -