ФАЗОУТВОРЕННЯ В СИСТЕМІ LA – LI – SR – CO – O: УДК 546.34'42'654'73 (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2010)
Синтезовано сполуки загального складу La1-3xLixSr2xCoO3-δ (0≤x≤0,33;). За результатами рентгенофазового аналізу встановлено межі існування твердих розчинів в системі La – Li – Sr – Co – O, побудовано концентраційні залежності параметрівкристалічної комірки від ступеня заміщення. Знайдено кореляцію між величиною кисневої нестехіометрії та структурнимихарактеристиками цих оксидних матеріалів. Досліджено їх електрофізичні властивості.
Keywords: -