ОЦІНКА РЕАКЦІЙНОЇ ЗДАТНОСТІ П'ЯТИЧЛЕННИХ С-ГЕТЕРИЛНІТРОНІВ ТА ЇХ КООРДИНАЦІЙНИХ СПОЛУК З Cu2+ МЕТОДОМ КВАНТОВОХІМІЧНОГО МОДЕЛЮВАННЯ: УДК 546.28: 546.31'26 (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2010)
За допомогою квантовохімічного моделювання просторової та електронної будови вперше проведено оцінку реакційноїздатності нітронів, що містять п'ятичленні та шестичленні гетероцикли, та їх координаційних сполук з Cu2+ у реакціях1,3-диполярного циклоприєднання. Передбачається вища реакційна здатність комлексів металів з п'ятичленнимиС-гетерилнітронами у порівнянні з некоординованими лігандами.
Keywords: -