СИНТЕЗ ТА ДОСЛІДЖЕННЯ МОНОЯДЕРНОГО КОМПЛЕКСУ МІДІ(II) З 3,5-ДИМЕТИЛ-1Н -ПІРАЗОЛОМ: УДК: 54-386+546.562+547.772 (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2010)
Синтезовано моноядерний комплекс міді(II) з продуктом приєднання ціанат йону до 3,5-диметил-1Н-піразолу, дослідженойого спектральні властивості. За допомогою РСтА встановлено, що сполука має молекулярну будову. У комплексі двааніони ліганду 3,5-диметилпіразолкарбамінату, що утворився в процесі синтезу, хелатуються до Cu(II) двома атомамиазоту, утворюючи плоскоквадратну структуру з транс-розташуванням лігандів.
Keywords: -