МІКРОХВИЛЬОВИЙ СИНТЕЗ КАРБОНАТ-ВМІСНИХ ГІДРОКСИАПАТИТІВ ТИПУ В: УДК 546.41-31-325 (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2010)
Досліджено процеси фазоутворення карбонат вмісних гідроксиапатитів з різним співвідношенням Р/V в умовах мікрохвильового синтезу. За даних умов показано можливість селективного заміщення карбонатними групами позицій фосфатних аніонів. Одержані сполуки досліджено методами РФА та ІЧ-спектроскопії.
Keywords: -