МІЦЕЛЯРНА ЕКСТРАКЦІЯ ТАЛІЮ У ПРИСУТНОСТІ АЛІФАТИЧНИХ МОНОКАРБОНОВИХ КИСЛОТ ТА АМІНІВ ПРИ ТЕМПЕРАТУРІ ПОМУТНІННЯ: УДК 543.422, 661.183.1 (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2009)
Вивчено міцелярну екстракцію талію з карбоновими кислотами у фази неіонних ПАР Triton X-100 та Triton X-100 при температурі помутніння. Встановлено оптимальні умови міцелярно-екстракційного вилучення металу. Розроблено методику атомно-абсорбційного визначення талію  в природних водах з попереднім міцелярно-екстракційним концентруванням в присутності капринової кислоти та октиламіну.
Keywords: -