ТЕРМОДИНАМІЧНИЙ РОЗРАХУНОК ДІАГРАМИ ПЛАВКОСТІ СИСТЕМИ B–B2O3–BN ПРИ 5 ГПа: УДК 541.1:546.273.171 (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2009)
В межах моделей феноменологічної термодинаміки виконаний розрахунок діаграми плавкості потрійної системи B–B2O3–BN при 5 ГПа. Параметри стабільності моделей взяті з літератури, а параметри взаємодії – найдені шляхом обробки результатів експериментального вивчення фазових рівноваг. Діаграма плавкості характеризується наявністю чотирьох нонваріантних рівноваг, серед яких дві евтектичних, одна перитектична і одна – максимум на моноваріантній евтектичній кривій.
Keywords: -