ВПЛИВ Pt та Cs+ НА СТАН ПРИПОВЕРХНЕВОгО ШАРУ ТА КаталітичнУ активність Nb2O5 в реакціЇ ОКИСНЕННЯ водню: УДК 541. 128. 13 (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2009)
Досліджено каталітичну активність у реакції окиснення H2 для Pt та Cs+/Pt каталізаторів, нанесених на Nb2O5. Показано, що композитні каталізатори проявляють вищу активність, ніж традиційні каталізатори з таким же вмістом нанесеної платини. методами РФА, РФЕС та електронної мікроскопії встановлено формування активної поверхні – кисень-дефіцитних оксидів NbOx.
Keywords: -