СОРБЦІЯ ФОСФОРОВМІСНИХ ПОХІДНИХ ЦІАНІНОВИХ БАРВНИКІВ ПЛІВКОВИМИ ПОКРИТТЯМИ НА ОСНОВІ ДІОКСИДУ СІЛІЦІЮ ТА КАТІОНООБМІННИХ ПОЛІЕЛЕКТРОЛІТІВ: УДК: 543.4:543.544 (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2009)
Показана можливість модифікації поверхні композитних плівок на основі SiO2, та катіонообмінних поліелектролітів діоксіазафосфокановими похідними ціанінових барвників. Встановлені оптимальні умови іммобілізації барвників та продемонстрована перспективність подальшого застосування модифікованих плівок для сорбційно-люмінесцентного визначення іонів лужно-земельних металів на прикладі Кальцію.
Keywords: -