КАТАЛІТИЧНА АКТИВНІСТЬ ГЕТЕРОБІМЕТАЛІЧНИХ КОМПЛЕКСІВ Cu/M (M=Zn, Mn), НАНЕСЕНИХ НА АКТИВОВАНЕ ВУГІЛЛЯ, В РЕАКЦІЇ РОЗКЛАДУ ПЕРОКСИДУ ВОДНЮ: УДК 541.49:542.97+661.183 (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2007)
Одержано каталітично активні системи на основі кісточкового активованого вугілля та металокомплексних сполук [Cu(L1/L2)][MCl4] (M = Zn, Mn; L1 – 4,6,6-триметил-1,9-діаміно-3,7-діаза нона-3-єн; L2 – 1,15-дигідроксі-7,9,9-триметил-3,6,10,13-тетраза пентадека-6-єн). Показано, що нанесення металокомплексів стабілізує їх каталітично активний стан та забезпечує збільшення виходу в реакції розкладу пероксиду водню.
Keywords: -