АДСОРБЦІЙНІ ВЛАСТИВОСТІ ПРОМОТОВАНИХ 3D-МЕТАЛАМИ СЕНСОРНИХ МАТЕРІАЛІВ НА ОСНОВІ SnO2: УДК 541.128, 543.272.2 (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2007)
Досліджено адсорбційні та каталітичні властивості промотованих 3d-металами (Co, Fe, Ni, Cu) сенсорних матеріалів на основі SnO2. Для реакції окиснення H2, так і для реакції окиснення CO, температури максимальної десорбції продукту для всіх каталізаторів на декілька десятків градусів нижчі, ніж температури стовідсоткового перетворення реагентів. Це свідчить про те, що в умовах каталізу десорбційна стадія не є лімітуючою.
Keywords: -