ІНГІБІЮВАННЯ ФЕРМЕНТАТИВНОЇ АКТИВНОСТІ ЛУЖНОЇ ФОСФАТАЗИ БІНУКЛЕАТИВНИМИ ПІРАЗОЛВМІСНИМИ ЛІГАНДАМИ: УДК 542.978+577.15.025 (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2007)
Досліджена ефективність інгібіювання каталітичної активності лужної фосфатази новими 3,5-заміщеними похідними 1H-піразолу. Виявлено, що серед чотирьох досліджуваних сполук є як обернені, так і не обернені інгібітори. Показано, що йони магнію не виявляють впливу на інгібіторний ефект.
Keywords: -