КОМПЛЕКСОУТВОРЕННЯ Zr (IV) З ТВЕРДОФАЗНИМ КСИЛЕНОЛОВИМ ОРАНЖЕВИМ І ЙОГО АНАЛІТИЧНЕ ЗАСТОСУВАННЯ: УДК 543.064:543.42:541.183 (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2008)
Досліджено хімізм комплексоутворення Zr (IV) з ксиленоловим оранжевим у фазі полімерного сорбенту. Обчисленоа умовну константу стійкості твердофазного комплексу. Отримані теоретичні дані використані для розробки нової методики визначення Zr (IV).
Keywords: -