РАДИКАЛЬНА ПОЛІМЕРИЗАЦІЯ МЕТАКРИЛОЇЛАМІНОНАФТИЛМЕТАКРИЛАТІВ (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2008)
Синтезовано й досліджено реакційну здатність в умовах радикальної терполімеризації для диметакрильних похідних 1,4-амінонафтолу та 1,5-амінонафтолу. Показано, що розраховані кінетичні параметри полімеризації близькі до відповідних значень для диметакрилатів на основі 4-амінофенолу та 4-(2-аміноетил)фенолу. Проте на відміну від фенілдиметакрилатів для нафтилдиметакрилатів лінійні розчинні полімери можна одержати за ступенів конверсії до 70 %.
Keywords: -