КАТАЛІТИЧНА АКТИВНІСТЬ Mn-ВМІСНИХ НАНЕСЕНИХ СИСТЕМ У РЕАКЦІЇ ОКИСНЕННЯ МОНООКСИДУ ВУГЛЕЦЮ: УДК 541.128.13 (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2008)
Досліджено каталітичну активність у реакції окиснення монооксиду вуглецю Mn-вмісних нанесених систем на носіях різної хімічної природи. Установлено, що різниця в активності нанесених каталізаторів Mn-носій з високим вмістом металу (10 мас.% Mn), що сформовані при 500 0С, може зумовлюватися температурними інтервалами розкладу прекурсору в ході каталітичної реакції та різним характером розкладання Mn(NO3)2 за певної температури. Виявлено, що найвищу активність серед каталізаторів 10 % Mn-носій, що сформовані при 500 0С, має система10 % Mn-ZSM-5.
Keywords: -