КАРБАЦИЛАМІДОФОСФАТИ МЕТАЛІВ ЯК СТРУКТУРНІ БЛОКИ ДЛЯ СТВОРЕННЯ ПОЛІЯДЕРНИХ КООРДИНАЦІЙНИХ СПОЛУК (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2007)
Розглянуто деякі координаційно-хімічні властивості лігандів карбациламідофосфатного (КАФ) типу - P,N-заміщенихструктурних аналогів β-дикетонів. Показано, що координаційно ненасичені комплекси d- та f-металів складу ML, або ML(де М d- або f- метал, L - КАФ ліганд у депротонованому стані) можуть бути використані як структурні блоки для створення бі, тетра- та поліядерних сполук.
Keywords: -