(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2020)
Досліджено вплив катіонної, неіонної та аніонної ПАР на величину стрибка титрування діетилентриаміну (ДЕТА). Встановлено, що серед досліджених ПАР саме аніонна ПАР додецилсульфат натрію (ДДСН) проявляє найбільший диференціювальний ефект на кислотно-основні властивості аміногруп ДЕТА. На прикладі промислових зразків поліаміду ПО-300 і поліетиленполіаміну (ПЕПА) показана перспективність використання методу рН-метричного титрування у водно-міцелярному середовищі ДДСН для визначення вмісту первинних і вторинних аміногруп у складі затверджувачів клею й епоксидних смол.