(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2019)
Розроблено синтетичний підхід до отримання ацил(N-метилімінодиацетил)боронатів, виходячи з 1-заміщених алкенілборонатів. Проведено порівняння різних методів окиснювального розщеплення α-борильованого C–C-зв’язку. Виявлено, що процедура дигідроксилювання алкенілборонату з подальшимим роз-щепленням віцинального діолу є оптимальною послідовною. Результати показано на прикладі модельної сполуки – фенілацетил MIDA боронату. Проведено попереднє вивчення стабільності даної сполуки.