(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2019)
Розроблено чутливий елемент вольт-амперометричного сенсора для визначення гідроген пероксиду на основі ІТО (оксид індію та стануму) електрода, модифікованого частинками MnO2 та плівкою SiO2. Поєднання частинок MnO2 з плівкою SiO2 як модифікатора ITO електрода, дозволяє детектувати Н2О2 за струмом його окиснення в діапазоні концентрацій 0,1–1,0 ммоль/дм3 з межею виявлення 0,09 ммоль/дм3. Це на порядок нижче, ніж на немодифікованому ІТО. Визначенню Н2О2 на ITO/MnO2/SiO2 електроді не заважають еквімолярні кількості аскорбінової кислоти, сечовини та тіосечовини.