(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2019)
(Li, Сa)-заміщені кобальтати лантану складу La1-3xLixCа2xCoO3-δ (0≤x≤0,33) було синтезовано методом сумісного осадження гідроксокарбонатів. Процеси фазоутворення досліджено з використанням рентгенівської дифракції. Існування твердих розчинів обмежується інтервалом (0≤x≤0,1). Розміри індивідуальних кристалітів лежать межах від 1 до 2 мкм. При збільшенні кількості замісників відбувається перехід від напівпровідникового до металічного характеру провідності.