(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2019)
Досліджено у великій вибірці (понад 2770 об’єктів) закономірності взаємозв’язку між температурами плавлення (ТП) та кипіння (ТК) простих речовин (хімічних елементів) і різних хімічних сполук неорганічної та органічної природи. Виявлено кореляції параметрів співвідношення температур з мольними об’ємами (VЕ) та питомою густиною (dЕ) для 118 відомих на сьогодні хімічних елементів. Виявлено строгі формульні зв’язки з іншими фізико-хімічними параметрами і константами. Вдалося спрогнозувати й уточнити ТП, ТК, VЕ і dЕ хімічних елементів усього трансуранового ряду.